به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، نشست تخصصی فناوریهای نوین در ذخیرهسازی و مدیریت مصرف بهینه انرژی با حضور معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، مسئولان کمیسیونهای انرژی و اقتصاد دانشبنیان استان اصفهان و ۱۳ شرکت دانشبنیان در سالن همایش شیخ بهایی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد.
چالشهای اصفهان موضوعات مهم نمایشگاه هفته پژوهش
احسان یزدیان، معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در ابتدای این نشست گفت: نمایشگاه هفته پژوهش هر ساله با یک رویکرد عام تشکیل میشد و نگاه تخصصی به آن وجود نداشت اما در نمایشگاه امسال هدفمندتر اجرا شده و نمایشگاه هفته پژوهش با موضوع چالشهای استان اصفهان از جمله آب، محیط زیست و انرژی برگزار شده است.
معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه در حاشیه این نمایشگاه سه پنل برگزار می شود، افزود: بر اساس موضوع نمایشگاه سه نشست تخصصی فناوریهای نوین در ذخیرهسازی و مدیریت مصرف بهینه انرژی، نشست بررسی پیشرفت سند کاهش آلودگی هوای اصفهان و نشست تخصصی بهره وری آب در بخش کشاورزی و راهکارهای مبتنی بر ظرفیت استان به همت سایر عناصر زیست بوم در دو روز برگزار شده است.
پیوند فناوری و صنعت در استفاده از محصولات دانش.بنیان
فرید نجات بخش، عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان گفت: کمیسیون دانش بنیان، جمع کننده مجموعه اجزای زیست بوم است. امروز مشکلات کشور نداشتن فناوری نیست، همه می دانیم که هر مسئله ای که امروز با آن روبرو هستیم راه حل برای آن وجود دارد. این سوال باید مطرح شود که چه موانعی برای استفاده از این فناوری ها در شرکتهای جدید وجود دارد که علیرغم توانایی موجود در شرکت های دانش بنیان و فناور، تاثیر اقتصاد دانش بنیان در اقتصاد کشور به کمتر از دو درصد برسد. امیدواریم با حضور کارفرمایان بیشتر بخش دولتی و خصوصی در این نمایشگاه و حل مسائل در استفاده از محصولات دانش.بنیان به پیوند فناوری و صنعت کمک کنیم.
کاهش ناترازیها از اهداف کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی است
محسن محمدی، دبیر کمیسیون انرژی و صنایع پترو پالایش اتاق بازرگانی اصفهان گفت: شورای انرژی استقبال کننده شرکتهای دانشبنیان در راستای کاهش ناترازی های انرژی است.
وی با بیان اینکه توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و کاهش ناترازی ها از اهداف مهم است، ادامه داد: بحث محدودیتهای گاز که از آبان ماه سال پیش مطرح و در دست بررسی این کمیسیون قرار گرفت. در پی جلسات مختلف اعضای کمیسیون تصمیماتی را اجرا کردند تا حداقل ضر و زیان به صنایع در اثر اعمال محدودیتها اعمال شود.
کاهش مصرف انرژی در صنایع فولادی با استفاده از تکنولوژی
بابک برادران از صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه (mstid) گفت: با توجه به بحث انرژی در صنعت فولاد و جایگاه آن این موضوع مطرح می .شود که چه طور می توان در صنعت فولاد کاهش مصرف انرژی را داشت. صنعت فولاد در بحث ناترازی امروز آسیب زیادی می بیند و در سه ماه از سال با محدودیتهای زیادی در حوزه انرژی مواجه شده و امکان تولید با ظرفیت بسیار وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: راه حل های تکنولوژیکی برای حل مسئله ناترازی بررسی و استفاده از متانول، هیدروژن و .. که بهترین آنها برای ساخت نیروگاه و سرمایه گذاری روی میدانهای گازی است و راه حل دیگر کاهش مصرف گاز و برق در صنعت فولاد نسبت به موقعیت فعلی است.
برادران با بیان اینکه در چند سال گذشته مصارف برق و گاز تا یک نقطهای بهینه شده، ادامه داد: کاهش مصارف انرژی بیش از این امکانپذیر نیست و باید به سمت راه حل های دیگر برویم.
بهینه سازی مهمتر از توسعه فناوری در مصرف انرژی است
حمیدرضا توکلی، مدیرعامل شرکت تکینولایت گفت: این شرکت از سال ۱۳۹۹ با فعالیت در مورد سیستم نورگیر خورشیدی خود تنظیم شونده در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر شد.
وی خاطرنشان کرد: فعالیت های این شرکت در طول سالیان گذشته باعث ایجاد پیوند قوی با صنایع و سازمانهای تخصصی کشور شده و به عنوان "بنگاه حل مساله"، بازوئی اثربخش برای حل چالش های آنها با استفاده از راهکارهای فناورانه بوده است.
توکلی ضمن اشاره به نهفته بودن مسئله بهینه سازی گفت: لازم است تا استارتاپ ها و شرکتهای دانشبنیان به مسئله بهینه سازی ورود کنند. خیلی از مسائل و مشکلات ناترازی با بهینه سازی از منازل تا صنایع رفع خواهد شد.
تحلیل دادهها به بهینهسازی انرژی کمک میکند
محمد امین نیکبخت، مدیرعامل شرکت کلان داده پویا نوین گفت: شرکت دانش بنیان کلان داده پویان نوین در حوزه داده و هوش مصنوعی فعالیت دارد. دغدغه اصلی شرکت کمک به سازمانها، کسب و کارها و شرکتهایی است که یک دارایی مهم به نام داده دارند. شرکت در کنار مشتریان خود به عنوان عضوی از خانواده آنها قرار میگیرد و خود را در مشکلات، چالشها و دغدغههایشان شریک می داند. شرکت کلان داده پویا نوین به مشتریان خود با استفاده از ابزارهای تحلیل و هوش مصنوعی کمک می کند تا به ارزشهای نهان و آشکار دادههای خود دست پیدا کنند.
نیکبخت افزود:از دیدگاه دیتایی میتوان به بحث بهینهسازی مصرف انرژی کمک کرد. از سوی دیگر با خرید برق از بورس توسط صنایع و کشاورزی راهکار دیگری است تا شرکتها و مصرف کنندگان بتوانند از این فرصت استفاده کنند و برق بهینه بخرند.
سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر برای رفع ناترازیها
حمیدرضا عزیزیان ، مدیرعامل شرکت تیام پارسی پاسارگاد گفت: شرکت در سال ۸۷ در پارک علم و فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در حوزه آب، انرژی های تجدید پذیر و محیط زیست فعالیت خود را شروع کرد.
عزیزیان افزود:دستگاه تولید آب از هوا، دستگاه مولد برق و حرارت خورشیدی و نیروگاه خورشیدی در دستور کار این شرکت بوده است. آب موجود در جو توسط سیستم تولید آب از هوا و طی فرآیندی ترمودینامیکی استحصال می شود. بر اساس طراحی، می توان از آب تولید شده در مصارف مختلف خانگی و صنعتی استفاده کرد. این دستگاه می تواند بدون خطوط انتقال آب و در مناطقی از کشور مثل جنوب که رطوبت هوا بالا بوده، آب استحصال کند.
وی خاطرنشان کرد:ناترازی باعث شد تا در شرکت تیام پارسی پاسارگاد به سمت نیروگاه های خورشیدی رفته و با استفاده از این نیروگاه ها بتوانیم بخشی از ناترازی ها را جبران کنیم. در حال حاضر پیک مصرف از بخش خانگی خارج شده و به صنایع وارد شده است. چاره ای جز حرکت به سمت انرژی های تجدیدپذیر و خورشیدی نیست.
حرکت به سمت فناوریها نیاز به یک سند بالادستی دارد
میثم صادقی، مدیرعامل شرکت فراسو سپهر آریا گفت: بیش از یک دهه است که شرکت دانش بنیان فراسو سپهر آریا (فراسا) در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان فعالیت خود را در زمینه سیستم ها و روشهای نوین بهرهوری و بهینهسازی انرژی آغاز کرده است.
صادقی اظهار داشت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته به این نتیجه رسیدیم که در حوزه آبگرم خورشیدی، میزان صرفه جویی در مصرف گاز، برق و انرژی، به طور متوسط با ۳۵ درصد کاهش مصرف روبرو شده ایم.
مدیرعامل شرکت فراسو سپهر آریا خاطرنشان کرد: برای کاهش مصرف انرژی، تکمیل زیرساخت ها در صنایع، حرکت به سمت تکنولوژی های نوین و دوری از اشکال سنتی به یک سند بالادستی نیازمند اشت تا استفاده از فناوری به یک الزام تبدیل شود و نظارت بر اجرای آن به پارک های فناوری سپرده شود.
امانی پور، نماینده شرکت پژوهنده نیرو در این نشست گفت: این شرکت از سال ۱۳۷۱ در شهرک علمی تحقیقاتی با همکاری استاتید برجسته دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه اصفهان با هدف ایجاد ارتباط بین دانشگاه و صنعت تاسیس شد.
وی افزود: تمرکز اصلی این شرکت پایش، آنالیز و بهبود کیفیت توان الکتریکی است. از وظایف آن می توان به آموزش و استفاده از نرم افزارهای تخصصی در زمینه سیستم های قدرت اشاره کرد.
با طراحی معماری درست ساختمانها میتوان از هدررفت انرژی جلوگیری کرد
سها گلافشان، مدیرعامل شرکت بوم بافت معمار گفت: بافت بوم با تمرکز بر فعالیتهای طراحی و پژوهش معماری، فعالیتهای خود را آغاز کرد و طی سالهای فعالیت حرفهای خود تلاش داشته است تا در هر دو حوزه با نگاهی تخصص محور و توسعه مدار در راستای ارائه آثاری با کیفیت و با استانداردهای لازم گام بردارد.
گل افشان با اشاره به اینکه راهکارهایی که تا امروز در پروژه ها استفاده کردیم عموما راهکارهای معمارانه بوده، خاطرنشان کرد: با یک سری تصمیمات در مرحله طراحی معماری یک ساختمان می توان مانع افزایش مصرف در بخش انرژی شد و نیاز به انرژی را در آن کاهش بدهیم. با تعیین جهتهای اقلیمی درست میتوان از هدررفت انرژی جلوگیری کرد و در جهت بهینهسازی انرژی در ساختمانها حرکت کرد.
مدیریت انرژی با استفاده از سامانههای هوشمند
باغبان، مدیر بخش شرکت سامان انرژی گفت: شرکت سامان انرژی با ۲۵ سال نقش آفرینى مؤثر و کسب استانداردهای داخلی و بین المللی در مسیر شکوفایی ظرفیت های خویش، با حضور فعال در مجموعه های بزرگ صنعتی کشور در زمينههای مشاوره مهندسی، نظارت کارگاهی، مدیریت و بهینه سازی انرژی و صنعت در ساختمان فعالیت خود را آغاز کرد
تعداد بازدید : ۲۵۰ تاریخ: 1403/09/14
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری در مجلس شورای اسلامی گشایش یافت
نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری با هدف آشنایی بیشتر نمایندگان مجلس با فناوریها و نوآوریهای کش…راهیافتگان مرحله نهایی بخش «فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته» جایزه نکست
بر اساس اعلام دبیرخانه جایزه ملی فناوری نکست ۱۴۰۳، راهیافتگان مرحله نهایی بخش «فناوریهای مواد و س…